GRAN CANARIA

Den spanske øya utenfor nordvestkysten av Afrika er et kjent og kjært vinterferiemål for nordmenn og har vært det i to generasjoner. Med sine 350 soldager i året kommer man ikke nærmere solgaranti. Og mens resten av europa på vinterstid fryser lokker øya med sine behagelige temperaturer.

Gran Canaria, den strålende juvelen blant Kanariøyene, lokker reisende fra hele verden med sitt milde klima, spektakulære landskap og en overflod av spennende opplevelser. Enten du er en eventyrlysten reisende, en strandelsker eller en familie som søker moro, har Gran Canaria noe for alle. Her kan hele familien finne aktiviteter mellom badeturene.

Her er en guidet tur til på noe av det øya har å by på av opplevelser og fritidsparker:

 

  • Maspalomas Sanddynene: Velkommen til ørkensand på en øy i Atlanterhavet! De ikoniske sanddynene i Maspalomas er et naturlig underverk som gir deg følelsen av å være i Sahara-ørkenen. Utforsk de gyldne sanddynene til fots, på kamelryggen eller prøv sandboarding for en ekstra adrenalinkick.
  • Puerto de Mogán: Den sjarmerende havnebyen Puerto de Mogán, også kjent som «Venezia i miniatyr,» er et must å besøke. Små kanaler, broer, fargerike blomster og en rekke butikker og restauranter gir en romantisk atmosfære. Ta en spasertur langs havnen eller slapp av på stranden for å nyte den avslappende stemningen.
  • Palmitos Park: For natur- og dyreelskere er Palmitos Park et ideelt reisemål. Dette vakre botaniske hagekomplekset har et rikt utvalg av sjeldne planter, palmer, fugler, sommerfugler og kaktuser fra hele verden. Ikke gå glipp av de spektakulære papegøyeshowene som garantert vil imponere både store og små.
  • Aqualand Maspalomas: På jakt etter litt vannmoro? Ta med familien til Aqualand Maspalomas, en vannpark med et utvalg av sklier, bassenger og vannaktiviteter for alle aldre. Fra adrenalinfylte sklier til rolig flyting i lazy river, er det noe for enhver smak.
  • Sioux City Park: For de som elsker ville vesten-fantasi, er Sioux City Park det perfekte stedet. Dette Western-temaparken gir besøkende en autentisk opplevelse av en amerikansk grenseby fra det 19. århundre. Med cowboys, banditter og spennende stuntshow er det som å være midt i en westernfilm.
  • Cocodrilo Park: Dyrelivsentusiaster bør ikke gå glipp av Cocodrilo Park, en dyrepark som er hjem for forskjellige arter av krokodiller, skilpadder, aper og fugler. Parken arbeider for bevaring og beskyttelse av disse truede artene og gir besøkende en unik mulighet til å lære om dem på nært hold.
  • Roque Nublo: For de som er ute etter en naturopplevelse, vil en tur til Roque Nublo være minneverdig. Dette imponerende fjellformasjonen, som stiger majestetisk over landskapet, er et symbol på Gran Canaria. Vandring til toppen gir en fantastisk utsikt over øya og Atlanterhavet.
  • Poema del Mar: Denne imponerende akvariet, lokalisert i Las Palmas, er dedikert til å fremme marin bevaring og utdanning. Utforsk Poema del Mar for å oppdage et mangfoldig utvalg av havdyr, fra tropiske fisker til majestetiske haier og sjeldne havskilpadder.

Gran Canaria er et paradis for reisende som søker spenning, moro og uforglemmelige opplevelser. Enten du utforsker de naturlige underverkene, slapper av på strendene eller besøker de spennende fritidsparkene, vil denne fantastiske øya definitivt etterlate deg med minner for livet. Ta turen til Gran Canaria og la deg fortrylle av alt øya har å tilby!